torstai 2. huhtikuuta 2020

K1,2,3,4. Täydellinen Karanteeni




Karanteenia on nyt yhdeksän päivää takana ja kuten otsikko kertoo, niin monipuolista on ollut. Ja mikä  kaikkein tärkeintä, niin etäisyys muihin ihmisiin on säilynyt varsin hyvin. Vaikka askareissani on ollut runsaasti vaihtelua, en siltikään voi kliseisesti todeta jokaisen päivän olevan erilainen. Tässä ajassa alkaa muodostua tiettyjä kuvioita, jotka toistuvat, mutta toisaalta rutiinit ovat arjen pohja.

Mitä sitten olen tehnyt kaiken tämän ajan. Karkeasti ottaen olen käyttänyt ajan itseä kehittäen, mieltä rentouttaen ja tulevaisuutta pohtien. Jotta homma ei kävisi liikaa mielen päälle, olen tehnyt myös mittavan määrän halkohommia. Asiat joita kaipasin Espanjan reissullani, kuten; Sauna, hiihtäminen ja kalastaminen, ovat olleet keskeisessä roolissa karanteenissani. Jäätilanne Sonkajärven korkeuksilla on toistaiseksi vielä erittäin jämäkkä ja pienen mökkijärvemme jäätä kairatessa olisi kevään toivonut olevan hieman pidemmällä. Kalastushommat ovat painottuneet pilkkimiseen, joka ei varsinaisesti kuulunut suosikkeihini, mutta kevät jäillä kelit tekevät harrastuksen. Poikkeuksellisen hyvä kalaonnikin on osaltaan vaikuttanut lajin mielekkyyteen tällä kertaa. Paikoin on meinannut iskeä jo tunne, että osaisin pilkkiä. Ruokittavien suiden määrästä johtuen, en ole pilkillä voinut päivittäin käydä. Myöskin pieni "kirrausprojektini" kärsisi voissa paistetun ahvenen ylensyönnistä.





Puoli kiloa paukkui ekan kerran pilkkivälinein   ja    Motteja menee kuin Mietaalla


Järvellä vallinnut jäätilanne oli alkuun optimaalinen, pienen rapean lumikerroksen ansiosta. Se mahdollisti vauhdikkaan luisteluhiihdon ensimmäisinä päivinä, mutta hiljattain iskenyt runsas lumisade romutti tämän mahdollisuuden ja nyt järvellä kulkee vain leveä lankku, joka sekin vähän vaihtelee...

                                                  Pitoa riittää...

Hiihtoa on kuitenkin pyritty harrastamaan tilanteen sen salliessa. Rapsakka hanki on mahdollistanut myös yhden minulle läheisen lajin: "Kalliojahdin" harjoittamisen. Laji käytännössä toimii siten, että etsitään maastokartasta potentiaalinen jyrkänne, ajetaan mahdollisimman lähelle kohdetta ja loppumatka seikkaillaan tilanteen vaatimalla etenemistyylillä. Karanteenijaksolleni on tähän mennessä mahtunut yksi tällainen reissu, jonka suoritin kolmantena päivänä. Tarinaa tästä riittäisi kokonaisen postauksen verran, mutta lopputulos on se, mikä näissä hommissa ratkaisee, ja paljastettakoon, että turha reissu. Kartassa komeileva jyrkännerivi osoittautui täydeksi pettymykseksi ollen pelkkä jyrkkä mäki. Koirakin hyytyi matkalle, joten jos tästä jotain hyvää täytyy repiä niin ainakin kunto kasvoi koiraa evakuoidessa harteilla.

Kiipeilynharjoittelu ei suinkaan ole jäänyt vain fantasia tasolle, vaan mökille isän ennalta virittelemää otelautaa on käytetty tunnollisesti. Lisäksi mökki on saanut muutamia suorituspaikkoja lisää ajan mittaan. Tässäkin asiassa luovuus on vain rajana ja lähes missä tahansa voi roikkua, tai ainakin yrittää. Kannustankin kaikkia kiipeilysieluja ideoimaan rohkeasti erilaisia variaatioita kotona, nyt kiipeilyhallien ollessa suurelta osin kiinni. Otelautailussa en ole toistaiseksi noudattanut varsinaista ohjelmaa, vaan mennyt lähinnä tuntuman mukaan ilman sen suurempia suorituspaineita. Mukavaa on kuitenkin ollut huomata, kuinka Espanjanreissu on palauttanut valtiolle luovutettuja sormivoimia varsin tehokkaasti takaisin.

                             Eihän tämä kalliolle pärjää, mutta pysyypähän tuntuma.


Sisäharjoittelu ei suinkaan rajoitu pelkkään kiipeilyyn, vaan erilaisia kuntopiirivariaatioita on esiintynyt useampiakin. Samalla uusia joka kodin suorituspaikkoja explooratessa on tullut selväksi, että pääalaspäin punnertaminen jyrkissä portaissa ei olekaan niin suora vastine penkkipunnerrukselle. Joitain helmiäkin toki on löytynyt, mutta ihan perusliikkeissäkin riittää hyvin tekemistä peruskuntoilijalle. Yksi asia jota suosin liikkeissä on mahdollisuuksien mukaan lisäpainojen käyttäminen, sillä tämä auttaa monesti perusliikkeitä tehdessä, ettei sarjojen pituutta tarvitse venyttää älyttömyyksiin. Lisäpainot on yksinkertaista luoda lähes mistä vain, yksinkertaisimmillaan riittää kun otat laukun ja täytät sen vesipulloilla. Itse suosin kiipeilyä varten hommaamaani painoliiviä. Lihaskuntoharjoitteiden lisäksi olen tehnyt jokusen venyttelysession, joita Espanjassa yritin opetella osaksi päivärutiinejani. Venyttelyn hyöty on kiistaton etenkin kiipeilyssä ja tämän aloin huomata jo kolmen päivän venyttelyn jälkeen, tossu voi sittenkin nousta navan korkeudelle.

Elektroniikkalaitteiden ollessa mukana, en ole kyennyt välttymään uutisten ja pörssin seuraamiselta, vaan päivät ovat kuluneet analysoidessa erilaisia vaihtoehtoja mihin maailma tästä kehittyy. Pörssit ovat tarjonneet sijoittajille pähkinää kerrakseen viimeaikoina ja nopeat kurssinotkahtelut suorastaan kutsuvat häärimään pikakauppojen parissa. Mukavuudenhalusta johtuen en kuitenkaan tähän minuuttikauppaan ole ryhtynyt, vaan pitänyt syklit edes hieman pidempinä. Sanottakoon kuitenkin omaa arviotani tilanteeseen sen verran, että pohja on monelta osaa vielä edessä, mutta se ei estä innokasta sijoittajaa tekemästä kauppaa. Tällä hetkellä kurssit tuppaavat reagoimaan jokaiseen pieneenkin liikkeeseen valtioiden tukitoimissa ja markkinat seuraavat toinen toistaan, mitä Kiina edellä sitä USA perässä ja toiste päin. Mikäli pikakauppa kiinnostaa, niin merkittävää on seurata "shorttaus" tilastoja ja samalla katsoa, mitä isot herrat tekevät omistustensa kanssa, sillä nämä heijastuvat äkkiä hintoihin. Jos et ole niinkään pikavoittojen perään, niin tällä hetkellä ajallinen hajauttaminen lienee varmin tapa löytää aallon pohja. Ne yhtiöt, jotka tämän suon kestävät, ilman merkittäviä negatiivisia muutoksia toimialassaan ovat suurelta osin korkeammassa kurssissa viiden vuoden päästä, kuin nyt.

Enää viisi päivää edessä tätä karanteenia, jotta voin jatkaa seuraavaan. Siispä omalle ajattelulle on tilaa tulevaisuudessakin, mutta tämän hetken polttavin ajatus on ollut jo useamman kuukauden, että haluan Camper Vanin. Sitä on makusteltu pitkin viikkoa ja otettu erilaisia tekijöitä huomioon, mutta valmista suunnitelmaa en vielä ole keksinyt. Siitä se pikku hiljaa muotoutuu, yritän pidän teidät ajantasalla, mutta jos jollain on joutilaana opiskelijahintaista pakua vuosimalliltaan -09 tai uudempi, niin saapi kilautella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti