perjantai 31. tammikuuta 2020

Miksi Reissulle?

Lyhyen aikaa odotettu Teneriffan reissu on alkamaisillaan ja lennon onkin määrä lähteä lauantai aamuna Helsingistä. Reissuun lähtö tuli yllätyksenä itsellenikin, sillä kyseessä oli ikäviä asioita seurannut nousukausi. Jalkani särkyi varusmiespalveluksessa loppusyksystä, josta seurasi hieman pidempi kuntoutumisjakso. Lääkäri ei ollut kovin toiveikas jalan suhteen ja epäili toipumisen ottavan aikaa. Nyt olen parhaani mukaan kuntouttanut jalkaani n.3 kuukautta ja tilanne on parantunut merkittävästi. Alkuun kävelykään ei luonnistunut, mutta nyt uskallan nostaa jo rinkan selkään ja ottaa muutamia askelia. Sairauslomaa pidin muutaman viikon palveluksesta kotiuduttuani, mutta pitkään en tahtonut sängyssä maata.

Sairausloman päätyttyä olin risteyskohdassa, jossa piti valita mitä seuraavaksi. Kärsin tuolloin vielä jalkakivuista, mutta kevyttä työskentelyä ne eivät enää estäneet. Viimeiset kolme vuotta olen painanut pidennetyt kesät töitä Vuokatin Seikkailupuistolla, mutta puiston ollessa kiinni, tämä ei ollut vaihtoehto talveksi. Katselin töitä aktiivisesti hieman suuremmallakin säteellä kodistani, mutta ne muutamat, jotka olivat potentiaalisia työnkuvaltaan, olivat varattu pidempiaikaisille työntekijöille.

Lopulta tulin siihen tulokseen, että nyt jos koskaan on hyvä hetki lähteä hetkeksi pois kotimaasta ja käydä haistelemassa lämpimämpiä tuulia hieman kauempana. Kartalta valikoitui kourallinen potentiaalisia lomakohteita, joista aloin katsella töitä ja mahdollisuuksia harrastuksille. Ykköseksi priorisoin kiipeilymahdollisuudet, silläkin uhalla, että jalka ei tulisi kuntoon ja estäisi intohimoni harjoittamisen. Laitoin muutamaan paikkaan avoimia hakemuksia, mutta espanjalainen kulttuuri ei suhtaudu kovin luottavaisesti kyseiseen lähestymistapaan ja tehokkain tapa löytää töitä onkin paikanpäällä suoraan lähestymällä.

Työn saanti ei ollut välttämätön juttu itselleni, sillä pienet säästöt viime kesän töistä ja kyky elää niukemmin mahdollistavat matkaamisen melko pienelläkin budjetilla. Lisäksi kesällä kotimaassa odottava työni mahdollistaa hetken tulottomankin jakson. Päätin lähteä matkaan rennoin mielin, mutta otin kuitenkin nipun tulostettuja CV-papereita, mikäli töihin alkaa tehdä mieli matkan aikana. Tätä tekniikkaa suosittelen kaikille, jotka mielivät töihin ulkomaille, sillä työ löytyy kohdemaasta paljon todennäköisemmin, kuin monien puhelinsoittojen kautta kotoa hoidettuna.

Tavoitteeni on olla reissussa noin 3 kuukautta ja palata Suomeen toukokuun aikoihin. En kuitenkaan halunnut lyödä paluuaikaa lukkoon joten paluulento on vielä varaamatta. Tällä tavoin saan jätettyä reissusuunnitelman avoimeksi ja halutessani voin vaihtaa kohdettakin kesken kaiken, jos siltä tuntuu. Tai vastaavasti voin tulla aiemmin kotiin, mikäli jokin asia pakottaa palaamaan.


Päätös juuri Teneriffalle lähdöstä tapahtui äkillisesti ja pienen sattumuksen seurauksena. Sain ilmaisen junalipun Helsinkiin tietylle vuorolle ja säästeliäänä miehenä olisi tuntunut pahalta jättää ilmainen matka käyttämättä. Junavuoro oli alle viikon päässä ja ajattelin huvikseni vilkaista olisiko kyseisenä päivänä lähdössä lentoja minnekään tavoittelemilleni kohteille. Kirjasin päivät hakukenttiin ja eteeni lävähti hinta: Suoralento 40e/Tenerife. Kyseessä oli peruutuspaikka, joka kaupattiin pilkkahintaan pika kaupalla. Otin puhelimen käteen, soitin pari puhelua ja sen jälkeen olinkin jo ostanut lipun. Normaalisti hinnat pyörivät 130-200 euron välillä, joten reissu sai heti hyvän alun taloudellisesti.

Tämän jälkeen alkoi kuumeinen suunnittelu reissun kulusta ja muista kuvioista. Ei siinä, taas puhelin käteen ja asioita hoitamaan. Rästissä oli vielä runsas määrä asioita ennen kuin voi lähteä näin pitkäksi aikaa pois, mutta kun asiat tehdään tosissaan, niin mitä vaan voidaan hoitaa nopeasti ja tehokkaasti. Unelmoi>>Toimi>>Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti