perjantai 31. tammikuuta 2020

K1. Tenerife Here I go!

Matka alkaa aivan näillä näppäimillä, joten nyt on hyvä hetki kertoa hieman valmisteluista ja siitä miten tällaisen reissun voi toteuttaa. Koska reissun päätarkoitus oli kiipeily, oli laukun valinta selkeä sillä varustus tulisi painamaan sen verran, että iso rinkka olisi ainoa oikea vaihtoehto. Suosin reissatessani muutenkin selässä kannettavia malleja, sillä niiden kanssa liikkuminen on vaivatonta ja ne tarjoavat hyvän tila/paino suhteen kantamuksille. Myös yksi syy suosia rinkkaa, on sen tuomat mahdollisuudet varustukselle. Rinkan kylkeen voi käytännössä sitoa ihan mitä vain jos siltä tuntuu.

Rinkka vaihtoehtoja minulla oli kaksi 75 litrainen ja 110 litrainen. Kiipeilykamat kerättyäni oli jo selkeää kumpaan päädyn. 75 litraa ei tulisi millään riittämään kiipeilykamojen lisäksi n. 3kk reissuvarustukselle, etenkin kun majoituskuviot ottaa huomioon. Päätin jo alkuun, että telttailu olisi näin pitkälle ajalle paras ja halvin vaihtoehto. Toisaalta hinta ei ollut ainoa syy, sillä tarkka kohde johon olin menossa on pieni kylä, jossa majoituskapasiteettia on rajallisesti ja valtaosa paikoista olivat jo täysiä. Etäisyyksistä taas en ollut valmis tinkimään, sillä parhaat kalliot sijaitsevat aivan kylän tuntumassa, joten teltta on saatava sinne.

Itsellä on ennestään tilava kolmen hengen teltta, mutta painoa tällaiselle kertyy yli 3 kiloa. Kokonsa puolesta tämäkin olisi sopinut matkaan nyt, kun rinkaksikin valittiin kookkaampi. Yksin ei kuitenkaan ole järkeä kantaa tällaista "partiokohtaista" -tavaraa, vaan tarvitsin jotain sopivampaa. Nopean googlailun jälkeen löysin helmen yksilön eräästä retkeilyliikkeestä. Tämä oli kevyt, putkimallia ja siihen sopi yksin tilavasti, varsinainen rynnäkkö teltta. Painoa komistuksella oli vain 1.7kg ja hintakin oli suopea  <80e. Tässä on toivottavasti teltta pitkäksi aikaa.

Lentoyhtiö rajasi kokonaiskantamuksen painoksi 20kg, joten pakkaaminen meni tarkaksi touhuksi. Pelkkä rinkka ja kiipeilykamat painoivat n.12kg, siihen päälle yöpymiskamat +3kg  ja elektroniikka 3kg, niin ei siinä paljoa vaatteita tarvitakaan!

Kokemusteni pohjalta voin todeta, että yllättävän pienelläkin määrällä vaatteita tulee toimeen ja moni pakkaakin niitä aivan liikaa, vaikka tarkoituksena olisi mahdollisimman helposti liikuteltava kantamus. Seuraavaksi näet listan, mitä minä tarvitsin matkaan.

Varusteet kiipeily:
-karabiinit, varmistusvälineet atc+grigri
-valjaat
-kengät
-mankkapussi
-kypärä
-köysi
-jatkot
.ja muuta pikkusälää.

Vaatteita lähtikin vain seuraavat:
-ohut takki + kevytuntuvatakki
-kiipeilyhousut
-shortsit x2
-t-paita x2
-tekninen alusasu
-lippis
-lenkkarit
-hihaton
-sukat x4
-alushousut x4

Yleiset varusteet mm. hygienia varusteet pakkasin minimi kokoihin ja saavuttuani kohteeseen ostan tarvittavat. Näiden suhteen painon säästö syntyy siis vain lennolle, mutta tällä kertaa kilot ovat tiukassa niin pienikin grammanviilailu auttaa asiaa. Suurin säästö kuitenkin tehdään juuri ennen koneeseen menoa, sillä päälle laitettavat varusteet kannattaa valita painavimman mukaan mitä matkassa on. Itse lyön huomen aamuna vuorivaelluskengät jalkaan ja kolme paitaa päälle ja lisäksi kaksi takkia. Merkittävää on, että jo pelkkä kenkävalinta pudottaa rinkan painoa yli kilon.

Huomenna sitten mennään. Tämä päivä palaakin Helsinkiin matkatessa, mutta junassa on mukava naputella tekstiä ja miettiä tulevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti